Veilige schoolomgeving

Het gemeentebestuur van Rotselaar en Gemeentelijke basisschool Heikant openden vandaag officieel de nieuwe wachtzone aan de kleuterschool. De wachtzone werd recent definitief ingericht na een proefopstelling ter verbetering van een veilige schoolomgeving. Dit initiatief zal de veiligheid van de schoolkinderen rechtstreeks ten goede komen.

“In een eerste fase werd de circulatie aangepast. De auto’s maken in één richting een lusje. De Regastraat en de Schoolstraat zijn een fietsstraat. Daarnaast is de Schoolstraat ook een éénrichtingsstraat en nu is dus de wachtzone voor de ouders volledig verkeersvrij geworden”, zegt schepen van Mobiliteit, Carine Goris.

“De nieuwe wachtzone kadert in een breed plan. Het is een voorbeeld van een goede samenwerking tussen ouderraad, school en gemeente. De ouderraad heeft zelf, in een werkgroep veilige verkeersomgeving, een tienpuntenplan opgesteld en die doelstellingen worden stuk voor stuk afgewerkt. Dit is alweer een vinkje dat kan gezet worden bij een van die punten”, aldus burgemeester Jelle Wouters.

Het project past dus in de realisatie van een verkeersveilige schoolomgeving. De ouderraad, de school en het gemeentebestuur werken samen aan de concrete uitwerking van het verkeersplan.

Enkele van de reeds genomen initiatieven zijn onder meer het plaatsen van octopusmateriaal om de schoolomgeving extra in de verf te zetten, het nieuwe circulatieplan in de Regastraat, de inrichting van de Schoolstraat als fietsstraat en enkele andere infrastructurele ingrepen. De Regastraat en de Schoolstraat werden ook vernieuwd met een nieuwe asfaltlaag.

 

763hln_0.jpg

Bron: HLN, 10 mei 2019, EDLL - Foto: Vertommen