Honderden inwoners Rotselaar ruimen zwerfvuil op voor Mooimakers

Afgelopen weekend organiseerde Rotselaar voor de achtste keer een grote lenteschoonmaak. Een record aantal deelnemers trok op pad. Daarnaast nemen ook steeds meer verenigingen en inwoners initiatieven in de strijd tegen zwerfvuil.

Van 16 tot 31 maart was er de Grote Lenteschoonmaak-campagne van Mooimakers. Op zaterdag 30 maart organiseerde het lokaal bestuur van Rotselaar haar jaarlijkse opruimactie, waarbij individuen, gezinnen, vrienden, buren en verenigingen de handen uit de mouwen steken. De dienst Milieu helpt een handje door iedereen te voorzien van het nodige materiaal. Met zo’n 190 deelnemers werd alweer het record aantal deelnemers verbroken.

Lenteschoonmaak_2019_Rotselaar.jpg

Verschillende acties
Naast de gemeentelijke actie zijn er steeds meer organisaties in Rotselaar die zelf een actie organiseren. De Landelijke Kinderopvang, GBS De Straal, het Montfortcollege, Birre’s Camper Friends en VBS De Klinker (130 kinderen) en Chiro Wezemaal (120 kinderen en jongeren) zorgden in totaal nog voor 400 extra paar helpende handen. Er zijn tot slot ook zo’n 75 individuele vrijwilligers die regelmatig zwerfvuil verzamelen.

Door het grote aantal deelnemers en acties kon bijna de hele gemeente opgeruimd worden. Een schitterend resultaat! Bovendien waren zowat alle opruimploegen het erover eens dat er dit jaar minder vuil op te ruimen viel. Hopelijk is daarmee een trendbreuk ingezet en wordt de strijd tegen zwerfvuil ooit overbodig.