400 ijsberen springen in plas van Rotselaar

IMG_6390 - kopie.jpg
Jelle Wouters en toekomstig schepen Patrick Vervoort namen beide deel aan de oudejaarsduik in Rotselaar

"Nog snel even verkoeling zoeken voor de feestdis"

Op de zesde editie van de Oudejaarsduik aan de Plas van Rotselaar smeten om klokslag drie uur vierhonderd ijsberen zich in het koude water. Ze wilden op een originele manier het nieuwe jaar induiken. Dit jaar was er een nieuwigheid voor de frisse zwemmers, er waren 
verwarmde kleedruimtes en douches van complex Sportoase Ter Heide ter beschikking gesteld.

“Vanaf nu is er voor niemand nog een excuus om geen duik te nemen met oudjaar. Het is een succesvol evenement dat de inwoners van Rotselaar samenbrengt tijdens de laatste uren van 2018. Ik heb zelf ook mee gedoken met de oudejaarsduik. Het was vorig jaar een belofte als ik burgemeester zou worden en belofte maakt schuld!”, aldus de schepen van evenementen en toekomstige burgemeester Jelle Wouters (CD&V).

De toeschouwers konden vanaf half drie opwarmen. Een handvol zwemmers was verkleed als legomannetje en de typische kerstmutsen mochten ook niet op de afspraak ontbreken. De duik zelf begon zonder startschot een half uurtje later. Deze editie staat in het teken van het goede doel. De opbrengst gaat ditmaal naar de lokale jeugdwerking RW2 van jeugdvoetbal Rotselaar-Wezemaal.

Bron: HLN - 2 januari 2019 - Stefan Van de Weyer en Kim Aerts
Foto: Herman Voets