Nieuw speelbos voor scouts Wezemaal

Zopas nam de scouts van Wezemaal haar nieuwe speelbos in gebruik. Schepen voor Jeugd Jelle Wouters opende het nieuwe speelbos en ging met de jongeren en de scoutsleiding meteen op boswandeling in het nieuwe groengebied.

De scouts van Wezemaal kan zich vanaf nu uitleven in haar nieuw speelbos. Dit bos is 1,15 hectare groot en grenst aan de huidige scoutsterreinen. De kinderen van de jeugdbeweging zullen er vrij kunnen ravotten in het groen. Zo wordt het domein van scouts Wezemaal sterk uitgebreid.

IMG_2480.JPG

“Met dit initiatief zorgt de gemeente Rotselaar ervoor dat de 130 scoutsleden en hun uitgebreide leidingsploeg voor hun wekelijkse activiteiten extra speelruimte hebben en een groot bosgebied ter beschikking hebben” vertelt schepen voor Jeugd Jelle Wouters. Natuurlijk kunnen ook de kinderen van de omliggende woonbuurten, zoals de Rigessel, het speelbos gebruiken.

De gemeente geeft de scouts ook de huidige scoutsterreinen in gratis bruikleen aan de jeugdbeweging. De scoutsleiding en de kinderen reageren alvast heel enthousiast op deze extra speelruimte in het groen.