Start bouw kleuterschool Werchter

De Gemeente Rotselaar investeert meer dan 2,6 miljoen in het nieuwbouwproject voor de kleuterschool in Werchter.

Op deze eerste schooldag is in Werchter zopas het bouwproject voor de nieuwe kleuterschool van de gemeentelijke basisschool ‘De Kameleon’ van start gegaan. Burgemeester Dirk Claes en schepen van Onderwijs Dirk Jacobs staken samen met het leerkrachtenteam de schop in de grond. Vele kinderen en ouders hebben dit feestelijke moment van op de eerste rij mee beleefd.

“De gemeente investeert meer dan 2,6 miljoen euro in dit nieuwbouwproject voor de kinderen van Werchter. Het gemeentebestuur heeft hiervoor een subsidiedossier ingediend bij de Vlaamse overheid” aldus schepen van Onderwijs Dirk Jacobs.

De nieuwe kleuterschool biedt plaats aan 150 kinderen. Het complex zal meer dan 1.000 m² groot zijn en bestaat uit zes ruime klaslokalen (met eigen berging en sanitair) en een slaapklas die via een schuifbare wand van elkaar gescheiden worden. Centraal komt er een eetzaal met keuken en een grote speelruimte. Drie klaslokalen hebben een verhoogd podium en elke klas heeft zelfs toegang tot een eigen tuin. Daarnaast is er ook een zorgruimte, ruime fietsenstalling en een overdekte buitenspeelruimte voorzien. Centraal komt er een aangename werkruimte voor de leerkrachten.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd in de Jan-Bolstraat naast de huidige lagere school.  Er komt bovendien een centrale verbinding die de twee speelplaatsen met elkaar verbindt. De kinderen van de lagere school zullen dus van op de eerste rij kunnen toekijken hoe de nieuwe school gebouwd wordt.

Volgend schooljaar in gebruik
“De eerste spadesteek van vandaag is het begin van een strak werkschema dat zal wordt aangehouden tot volgend schooljaar. De nieuwe kleuterschool zou zo in september 2019 al in gebruik kunnen worden genomen” vertelt burgemeester Dirk Claes.

“Iedereen is tevreden dat de werken zijn aangevat. De ouders, leerkrachten en kinderen zijn bijzonder blij met de aankomende nieuwbouw. Want kwalitatief onderwijs hoort thuis in een modern schoolgebouw. En dat zal in Werchter zeker en vast het geval zijn” zegt directrice Siegrid Vrijsen.

Momenteel worden ook vernieuwingswerken in de lagere school uitgevoerd met onder meer de vernieuwing van de plafonds, energiezuinige LED-verlichting, verbouwing van de turnzaal en de refter, schilderwerken en nieuwe vensterbanken in de klaslokalen. Dit betekent een bijkomende investering van 290.000 euro in de lagere school van Werchter.

Voor het schoolthema is dit jaar gepast gekozen voor ‘bouwen’ en hierrond zal een gans schooljaar gewerkt worden door leerkrachten en leerlingen. De ouders die hun kinderen naar school brachten, werden vandaag door de school verwend met een kopje koffie.