Nieuwe speeltuin aan domein Ter Heide

Vandaag is de nieuwe speeltuin ‘De Meander’ in Rotselaar officieel geopend. De speeltoestellen werden meteen ingespeeld en goedgekeurd door de leerlingen van de gemeentelijke basisschool in Rotselaar-Heikant. De speeltuin is een bijkomende troef voor het bekende recreatiedomein ‘Ter Heide’.

De gemeente Rotselaar heeft een nieuwe speeltuin gerealiseerd aan sporthal De Meander. De speelzone telt verschillende speeltuigen voor extra beleving op recreatiedomein ‘Ter Heide’.

DSC_2043.JPG

“De speeltuigen zijn door de kinderen van Rotselaar zelf gekozen tijdens een tekenwedstrijd. De kindergemeenteraad besliste uiteindelijk over de definitieve inrichting van de speeltuin” vertelt schepen voor Jeugd Jelle Wouters. “Zo beschikt de speeltuin onder meer een klimpiramide, een duo-kabelbaan een uitgebreid avonturenparcours, een grote speeltoren, een speelhuis en schommels” aldus de schepen.

DSC_2033.JPG

Extra speelplezier
De Rotselaarse kinderburgemeester mocht het lintje doorknippen en testte als eerste de speeltuin uit. “Onze kindergemeenteraad vroeg dit jaar om een speeltuin met leuke en avontuurlijke speeltuigen. We zijn dus heel blij dat de gemeente naar ons heeft geluisterd en dat we zelf de speeltoestellen mochten kiezen”, vertelt Jonas De Souter (10 jaar).

De speeltoestellen hebben een natuurlijk uitzicht en passen goed in het groene karakter van het recreatiedomein. "Rotselaar telt veel jonge gezinnen met kinderen, zij zullen deze zomervakantie kunnen genieten van heel wat extra speelplezier aan De Meander" aldus schepen Jelle Wouters. Het gemeentebestuur investeerde 70.000 euro in de speeltuin. Recreatiedomein ‘Ter Heide’ ligt centraal in de gemeente en is voor alle gezinnen goed bereikbaar.

DSC_2040.JPG