Ideeën 'maak jouw buurt mee' voorgesteld

Op maandag 28 mei werden de resultaten van het online ideeënplatform ‘Maak jouw buurt mee!’ voorgesteld door Werner Mertens, voorzitter van de Gemeenteraad. Drie maanden lang verzamelde de gemeente Rotselaar ideeën van inwoners op een online participatieplatform.

356 geregistreerde gebruikers zorgden in totaal voor 110 ideeën, 1.437 stemmen en 186 reacties. Ook de top 10 van populairste ideeën mocht uiteraard niet ontbreken. De eindanalyse en het overzicht van alle ideeën kun vanaf vandaag ook online raadplegen.
 

foto2.jpeg


"Elke inwoner kon via het nieuwe online platform een eigen voorstel lanceren om de buurt aangenamer, beter of veiliger te maken" vertelt schepen van Informatie Jelle Wouters. De aanloop naar een nieuwe beleidsperiode is daarbij een goede timing. Het geeft aan inwoners de kans om voorstellen te lanceren vooraleer verkiezingsprogramma’s zijn gelanceerd en een nieuw meerjarenplan en begroting is goedgekeurd. Zo bouwen we samen aan de toekomst van Rotselaar.

Op de voorstelling voor de gemeenteraad waren de inwoners aanwezig die hebben deelgenomen aan het ideeënplatform, leden van verenigingen, bewonersdiensten, adviesraden en andere geïnteresseerden. Bedankt voor jullie deelname, interesse en engagement!