Demerbaken in Werchter

Op avontuur tussen de kruinen van de eiken in de Demervallei!

Aan de Demerdijk is vandaag het nieuwe zwevende bomenpad van 56 meter lang geopend. Deze bomenwandeling is een nieuwe troef voor Werchter en een prachtig herkenningspunt midden de natuurpracht van de Demervallei.

Het zwevend pad  voert je langs de stammen van de eiken naar de kruinen van de hoge bomen. En dit kortbij Werchter-brug, de samenloop van Dijle en Demer en het vroegere verdeelpunt tussen beide rivieren voor de scheepstrekkers.

180503Demerbaken Werchter_sgentens_6 - kopie.jpg

“Dit is dus een kunstwerk dat je actief kan beleven met een forse knipoog naar de lokale geschiedenis van Werchter. Het is niet alleen een heerlijke ontmoetingsplaats waar je even kan halt houden en genieten van het uitzicht maar ook het geknipte vertrekpunt voor een wandeling of fietstocht in de Demervallei’, zegt Monique Swinnen, provinciaal gedeputeerde voor Toerisme (CD&V).

Het ontwerp is van de hand van Hans Tuerlinckx en Sven Vangodtsenhoven (Art-Ex). Zij vonden hun inspiratie in de lokale geschiedenis en de oorspronkelijke meandering van de Demer. Deze ontmoetingsplaats kwam tot stand dankzij subsidies van Toerisme Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Noord-Hageland.