11 nieuwe kandidaten kiezen voor CD&V Rotselaar

CD&V Rotselaar stelt vandaag het volledige team voor waarmee ze naar de verkiezingen trekt. Het partijbestuur gaf zopas met een overgrote meerderheid haar steun aan de sterk vernieuwde ploeg die bestaat uit 11 nieuwe kandidaten waarvan maar liefst 5 jongeren.

De nieuwe CD&V-ploeg is een goede mix van vernieuwing en ervaren boegbeelden die de nieuwkomers steunen. Het team bestaat uit maar liefst 11 enthousiaste nieuwe kandidaten. Naast 5 jongeren (Ellen De Rijck, Jan Bruyninckx, Roel Poelmans, Brent Gomand en Tessa Heylighen) zijn dit Christof De Coux, Ann Van Criekinge, Lieve De Bondt, Els Heremans, Peggy Du Tré en Cindy Ryckmans.

Team Rotselaar 25 - kopie (2).jpg

Sterkhouders Carine Goris (schepen mobiliteit, senioren en milieu) en Gert Heylen (schepen sociale zaken) staan bovenaan op plaats 2 en 3. Gemeenteraadsleden Nele Demuynck, Werner Mertens (voorzitter gemeenteraad) , Ilse Michiels, Patrick Vervoort (fractievoorzitter gemeenteraad) en Mia Van Cleynenbreugel (fractievoorzitter OCMW-raad) vervolledigen de top van de lijst.

Eerder was al bekend gemaakt dat CD&V met Jelle Wouters (33) kiest voor een jonge en dynamische lijsttrekker. Burgemeester Dirk Claes en schepen Dirk Jacobs zullen de lijst duwen. Tussen beide ervaren boegbeelden staat gemeenteraadslid Nathalie Nouwen. Ook de uittredende raadsleden Frank Staes, Dany Van Eylen en Kris Uytterhoeven versterken de ploeg.

“Als volkspartij zorgen we voor een perfecte mix van nieuw talent en ervaren boegbeelden. We leveren 25 sterke kandidaten die actief zijn in onze gemeente. Het zijn betrokken inwoners die midden de mensen staan en als ondernemer of in de scouts, ouderraad, bewonersdienst, chiro en tal van verenigingen luisteren naar de bekommernissen en vragen van onze inwoners”, vertelt CD&V-voorzitter Annemie Meulemans.

“Dit is een ongelofelijk sterke ploeg waarmee we een uitstekende score kunnen behalen. Ik wil de nieuwkomers opleiden en zeg hen als coach de volle steun toe. Ik heb alle vertrouwen in onze lijsttrekker Jelle Wouters waarmee ik nu al als een hechte tandem goed samenwerk” aldus burgemeester Dirk Claes die met volle ambitie naar de verkiezingen trekt.

“De essentie van politiek is midden de mensen staan, luisteren naar wat er leeft en concrete oplossingen realiseren. Onze partij combineert dossierkennis en daadkracht. We kijken met een open, ruimdenkende en vernieuwende blik naar de toekomst. Met dit team luisteren we naar de ideeën van elke inwoner en vereniging. Want we staan altijd open voor nieuwe inzichten. De komende weken werken we verder aan een vernieuwend toekomstprogramma voor de inwoners van onze gemeente”, vertelt lijsttrekker Jelle Wouters.
 

VERKIEZINGEN 2018 - CD&V ROTSELAAR

1. Jelle Wouters

14. Lieve De Bondt

2. Carine Goris

15. Brent Gomand

3. Gert Heylen

16. Els Heremans

4. Nele Demuynck

17. Kris Uytterhoeven

5. Werner Mertens

18. Peggy Du Tré

6. Ilse Michiels

19. Dany Van Eylen

7. Patrick Vervoort

20. Cindy Ryckmans

8. Ellen De Rijck

21. Frank Staes

9. Jan Bruyninckx

22. Tessa Heylighen

10. Mia Van Cleynenbreugel

23 Dirk Jacobs

11. Christof De Coux

24. Nathalie Nouwen

12. Ann Van Criekinge

25. Dirk Claes

13. Roel Poelmans