JONG CD&V Rotselaar & Aarschot vragen uitbreiding nachtbussen

fotoactienachtbussen - kopie_0.jpg

JONG CD&V Aarschot pleitte samen met de jongerenafdeling van Rotselaar voor het behoud van de nachtbussen. Met succes.

Door de besparingen binnen De Lijn moet er worden gesnoeid in het aanbod aan verbindingen. In een antwoord op een schriftelijke vraag van CD&V aan de openbare vervoersmaatschappij bevestigt De Lijn dat ze, in tegenstelling tot andere steden in Vlaanderen, in de regio Leuven-Aarschot de nachtbussen behoudt. Een compromis is uitgewerkt zodat ook de laatste rit van de succesvolle lijn 335 Leuven-Rotselaar-Aarschot om 2.30 uur behouden blijft. Voordien had De Lijn concrete plannen om deze laatste nachtrit af te schaffen.

Mattias Paglialunga (Aarschot) en Jelle Wouters (Rotselaar) reageren verheugd: “We zijn heel tevreden dat De Lijn luistert naar onze verzuchtingen en onze actie concreet resultaat oplevert. De nachtbussen zijn een veilige en praktische manier om ’s nachts van Leuven over Rotselaar naar Aarschot te reizen. JONG CD&V vindt dat de frequentie en het aanbod in onze regio behouden moet blijven en we zijn zeer tevreden dat De Lijn daar rekening mee zal houden”.

In de regio Gent moet de private sector ten gevolge van de besparingen bijspringen om de nachtbussen te kunnen behouden. In Aarschot en Rotselaar is dat niet het geval. JONG CD&V verwijst naar de middelen die er vanuit de gemeentes Aarschot en Rotselaar naar De Lijn gaan om feestvervoer gratis aan te bieden.

De CD&V-jongeren vragen nu aan De Lijn om, zodra hiervoor middelen beschikbaar zijn, de laatste rit van de nachtbus uit Leuven te verlaten naar 3 uur.

“Het is goed dat het bestaande aanbod van de nachtbussen behouden blijft. Maar we zijn een regio met veel jonge mensen, die graag naar Leuven trekken om een stapje in de wereld te zetten. Latere nachtbussen zijn echt een must en zullen het gebruik van het nachtvervoer zeker ten goede komen. We hopen dat de gemeentebesturen van Aarschot en Rotselaar daar mee voor zullen ijveren, net als voor de oudejaarsactie die absoluut moet blijven”, besluiten Paglialunga en Wouters.