Nieuwe kinderopvang in Rotselaar

Na Pinksteren opent de nieuwe buitenschoolse kinderopvang in Rotselaar de deuren. We kunnen nu alvast verklappen: het wordt een modern gebouw - met een uitgestrekte speeltuin - waar kinderen een prachtige tijd zullen beleven.

“Voor CD&V Rotselaar is kwalitatieve en flexibele kinderopvang belangrijk. Zo steunen we ouders in de uitdagende combinatie van werk en gezin” vertelt schepen van Kinderopvang Jelle Wouters. “Veel ouders doen voor en na school én in de vakantie beroep op kinderopvang ‘Stekelbees’. Deze nieuwe opvangplek is dus goud waard voor de meer dan 100 kinderen en hun begeleiders.”

DSCN0939 - kopie.JPG

De gloednieuwe kinderopvang is gezellig en kindvriendelijk: het complex beschikt over aparte speelruimtes voor de allerjongsten, een rustruimte en een huiswerklokaal. Bovendien is het energiezuinig, dankzij zonnepanelen, warmte- en luchtpompen. Het gebouw is volledig gefinancierd met private middelen.

De nieuwe locatie (in de Kapelstraat) ligt op wandelafstand van de scholen De Klinker en De Straal. Dat bespaart de kinderen een dagelijkse busrit. Bovendien verbeteren we de verkeersinrichting in de straat, zodat kinderen er veilig kunnen wandelen.

En wat met de huidige vestiging, in de Bergstraat? Wel, deze site wordt binnenkort omgetoverd tot een woonproject met assistentiewoningen en een dienstencentrum. De nieuwe kinderopvang in de Kapelstraat werd volledig gefinancierd door een private partner. De gemeente heeft dus geen eigen middelen geïnvesteerd, maar krijgt wel een gloednieuw gebouw voor meer dan 100 kinderen.

Berging én groter speelterrein voor scouts
De scouts krijgen op hun terrein een eigen, afgesloten berging (aangesloten op water en elektriciteit) voor spelmateriaal. Tijdens de activiteiten kunnen de scouts voortaan ook de toiletten van de kinderopvang gebruiken. Tegelijk wordt het speelterrein uitgebreid, dankzij een nieuwe huurovereenkomst met de kerkfabriek.