Maak jouw buurt mee: online ideeënplatform in Rotselaar

De gemeente Rotselaar creëerde zopas een online ideeënplatform. Dit e-laboratorium wil zoveel mogelijk inwoners de kans geven om op een laagdrempelige manier mee te denken over de toekomst van Rotselaar. Elke inwoner kan een voorstel lanceren met als doel de buurt aangenamer te maken om in te wonen en te leven. Hoe meer inwoners achter een idee staan, hoe duidelijker de nood, uiteraard.

De aanloop naar een nieuwe beleidsperiode is een goed moment om ideeën te verzamelen. 'Maak jouw buurt mee' is zopas gelanceerd in aanwezigheid van de gemeentelijke adviesraden en bewonersdiensten. Het project loopt tot begin mei. Nadien worden de ideeën gebundeld en aan alle politieke partijen van Rotselaar overhandigd.

Maakjouwbuurtmee.jpg

Dit participatieproject is tot stand gekomen in een goede samenwerking tussen het schepencollege en alle partijen (meerderheid én oppositie) die in de gemeenteraad actief zijn. Het is dan ook een sterk signaal naar de inwoners om hun stem te laten horen. In dit ideeënlaboratorium zijn alle voorstellen - klein en groot - welkom om  Rotselaar nog beter te maken.

'Maak jouw buurt mee' is een van de vele initiatieven waarmee het gemeentebestuur haar inwoners bij het beleid wil betrekken. Zo is er het vragenhalfuurtje voor de gemeenteraad, de kindergemeenteraad, de  infovergaderingen bij publieke projecten, het ouderenbehoeftenonderzoek, verschillende klankbordgroepen en de vernieuwde werking van de adviesraden.

Niet twijfelen... Surf meteen naar https://rotselaar.citizenlab.co en laat er jouw voorstel achter!