Nieuw park in onze gemeente

Binnenkort wordt het landschapspark op de wei van Werchter geopend: een groots, nieuw park in onze gemeente om te fietsen en te wandelen in het groen.

Wie onlangs voorbij het Festivalpark is gereden of gewandeld, heeft de grote bedrijvigheid ongetwijfeld opgemerkt. De transformatie van festivalweide tot landschapspark is bijna compleet. Werchter Park zet de eindspurt van de werkzaamheden in. Na de grond- en wegenwerken, worden nu de groene aanplantingen gerealiseerd.

Toekomstbeeld 2_5.jpg

Werchter Park bouwt sinds 2016, op vraag van het gemeentebestuur, aan een toegankelijk landschapspark op de festivalterreinen in Werchter. Het gloednieuwe landschapspark zal doorheen het jaar opengesteld worden voor het grote publiek. Het projectplan bestaat uit een aaneenschakeling van verschillende bomendreven en natuurelementen. Een duurzame scène waar ontspanning en ontmoeting centraal staan.

Het tweede werkjaar wordt op dit moment in schoonheid afgesloten. Gedurende de laatste decemberweken verschijnen er meer dan driehonderd nieuwe bomen in het Festivalpark. Na uitgebreid onderzoek werd er gekozen voor boomsoorten Grauwe Abeel en Steeliep. De twee snelgroeiende, zeer stevige soorten, worden met de grootste zorg aangeplant. De Grauwe Abeel is windvast en is een ideale boomsoort voor de gewenste dreefstructuur en schaduw in de inkomzone.

Naast de talrijke bomen verrijkt struikgroei het toekomstige landschapspark. De permanente omheining ter hoogte van de Haachtsesteenweg wordt omgeven door diverse planten en struiken. Het bosgoed dient als buffer en completeert het jonge panorama. De nieuwe gewassen genieten van de nodige groeikansen en ondersteuning. Het netwerk van wandel- en fietspaden wordt door de aanplantingen duidelijk zichtbaar.

De verharde lussen rond de North West Walls street-art installatie en rondom het festivalterrein vormen een aangename wandelroute voor jong en oud. Het landschapspark wordt een plek waar de inwoners van onze gemeente buiten de festivalperiode volop van de natuur kunnen genieten. Ook verenigingen zullen er binnenkort kleinschalige evenementen kunnen organiseren.