Rock Werchter blijft in Werchter

Samen met Werchters schepen Carine Goris

samen met Werchters schepen Carine Goris op bezoek bij RWX

 

Dankzij heel wat inspanningen van het Rotselaarse gemeentebestuur en de provincie werd zopas het ‘Ruimtelijk Uitvoeringsplan Rock Werchter’ goedgekeurd. Het zorgt ervoor dat Rock Werchter definitief in onze gemeente wordt verankerd.

Dit is geweldig nieuws voor alle jongeren en muziekfans in onze gemeente en omstreken. En ook voor de vele verenigingen, die hun werking met de inkomsten uit het festival bekostigen, is dit een goede zaak.

De meest zichtbare verandering is het derde podium en de mogelijkheid voor lokale verenigingen om binnenkort kleine (muziek)evenementen op het festivalplein te organiseren.

Bovendien wordt ook het festivalpark zelf uitgebouwd tot een landschapspark. Een prachtige locatie die vanaf dan ook buiten het festivalseizoen toegankelijk zal zijn: om te chillen, fietsen of te genieten van het mooie groene landschap.

Samen met het nieuws dat “Rock Werchter in Werchter blijft” werd RWX geopend: een expo over de geschiedenis & evolutie van een groots rockfestival met leuke filmpjes, honderden foto’s, HUMO-bijlagen en de leukste festivalgadgets. In de voormalige Jack-Op-brouwerij werd 357.000 euro geïnvesteerd. De gemeente kreeg hiervoor een subsidie van 240.000 euro van de Provincie en de Vlaamse Regering.

Echt de moeite, zeker eens gaan kijken!

DM.JPG