Dag van de Onthaalouders en Kinderdagverblijven

#teamrotselaar bracht vandaag een bezoek aan alle onthaalouders en kinderdagverblijven. De onthaalouders en kinderbegeleiders werden in de bloemetjes gezet en bedankt voor hun zorg voor de kinderen in onze gemeente.

In Rotselaar zijn er 5 kinderdagverblijven en 8 onthaalouders. Ze zorgen samen voor 243 opvangplaatsen voor de jongste kinderen (0-2,5j). Hoewel er nog ruimte is voor nieuwe plaatsen, telt onze gemeente een sterk opvangnetwerk met 51 plaatsen per 100 kinderen. We scoren hiermee ruim boven het Vlaamse (42) en provinciale (44) gemiddelde en dat van de omliggende zorgregio’s Aarschot (48), Tienen (43) en Diest (37).

DSCN0885 - kopie.JPG

Wie een kinderdagverblijf runt of werkt als onthaalouder, neemt een  belangrijk engagement op zich. “Dit werk is een grote steun voor de vele jonge families die hun job met een gezinsleven proberen te combineren. Een kwalitatieve kinderopvang dicht bij huis is daarbij uiterst belangrijk” vertelt schepen voor Kinderopvang Jelle Wouters (CD&V).

Op deze speciale ‘Dag van de Onthaalouder en Kinderdagverblijven’ staan de kinderverzorgers extra in de kijker. Een delegatie van #teamrotselaar bedankte hen voor hun grote inzet met een bezoek en een geschenk.

 

DSCN0871 - kopie.JPG