Nieuw speelbos voor scouts Wezemaal

De scouts van Wezemaal vierde afgelopen weekend haar 50ste verjaardag. Dit ging samen met een groot volksfeest op het marktplein van Wezemaal. De gemeente stelde voor deze speciale gelegenheid graag dit plein ter beschikking.

Voor de feestelijkheden ontvangt de scouts een projectsubsidie van de gemeentelijke dienst Jeugd. Het schepencollege schenkt bijkomend een subsidie van 450 euro.

Schepen voor Jeugd Jelle Wouters overhandigde de scoutsleiding bovendien nog een ander groot cadeau. De scouts van Wezemaal kan zich binnenkort uitleven in een nieuw speelbos. Dit bos is 1,15 hectare groot en grenst aan de huidige scoutsterreinen. De kinderen van de jeugdbeweging zullen er binnenkort vrij kunnen ravotten in het groen.

22119608_10155521446106206_2075508733_o.jpg

Zo wordt het domein van scouts Wezemaal sterk uitgebreid. “Met dit initiatief zorgt de gemeente Rotselaar ervoor dat de 130 scoutsleden en hun uitgebreide leidingsploeg voor hun wekelijkse activiteiten extra speelruimte hebben en een groot bosgebied ter beschikking hebben” vertelt schepen voor Jeugd Jelle Wouters. De huidige scoutsterreinen huurt de jeugdbeweging ook gratis van de gemeente. Veel speelplezier gewenst!