Rotselaar met grote delegatie naar Bad Gandersheim

Afgelopen weekend trok een grote delegatie van maar liefst 130 inwoners uit Rotselaar naar de Duitse stad Bad Gandersheim. We vierden er, met een uitgebreid programma, de 30-jarige verzustering tussen Rotselaar en Bad Gandersheim.

Het gemeentebestuur van Rotselaar ondertekende tijdens de zomer van 1987 de officiële verzustering met Bad Gandersheim.  Dit gebeurde in het kader van de Europese eenmaking. Het verlangen om, in het naoorlogse tijdperk, nauwe banden te smeden tussen mensen en overheden zou helpen om een nieuw oorlogsdrama vermijden.

Om de dertigste verjaardag feestelijk te vieren, trokken dit weekend 130 inwoners uit 10 verenigingen vanuit Rotselaar naar de Altstadtfeste in Bad Gandersheim.

Het Rotselaarse Verzusteringscomité zorgde er voor een uitgebreid programma met tal van activiteiten. Zo verzorgden de Koninklijke Harmoniën Sint-Cecilia Rotselaar, Rotselaars Ware Vrienden, jeugdharmonie Sint-Cecilia Rotselaar en Sint-Cecilia Wezemaal er druk bijgewoonde optredens en concerten. ’t Alent (Werchter) organiseert met 16 kunstenaars er momenteel een expositie die nog de hele maand september te zien is in het kunstencentrum Kloster Brunshausen. Voetbalclub VV Rotselaar (de paters) leerde honderden Duitsers, in de grote Leffe-stand op de Altstadtfeste, het Belgische Leffe-bier kennen.DSCN0836 - kopie.JPG

Een uitgebreide delegatie van de Rotselaarse jeugdraad met jongeren uit chiro Werchter, scouts Heikant en jeugdhuis Mena was mee aanwezig in Bad Gandersheim. Ze verbroederden met de Duitse jeugd en ontmoette er ook een delegatie van de lokale jeugdraad. Zo is concreet gewerkt aan de toekomst van dit belangrijke verbond.