Rotselaarse jeugd in de spotlight!

 

Met tal van succesvolle initiatieven steunt het gemeentebestuur de jongeren van onze gemeente!

{fuifzaal, nachtbussen, bedankings-BBQ, fuifcheques, speelpleinwerking, stand-up-comedy, fuifkoffers, brandveiligheid, jeugdsubsidies, … inbegrepen}

 

JONGCD&V_0.jpg

 

  • Aan Ter Heide krijgt de jeugd een eigen goedingerichte en geluidsdichte fuifzaal, goed bereikbaar vanuit de verschillende deelgemeenten. Ook het Meanderspad tussen Werchter en Heikant moet 's nachts goed werkende verlichting krijgen. JONG CD&V vraagt speciale, lage huurtarieven voor Rotselaarse verenigingen om de infrastructuur betaalbaar te houden. Tot de nieuwe fuifzaal in gebruik wordt genomen, kunnen jeugdverenigingen gebruik maken van een fuifcheque om basiskosten (huur tent, sanitair, brandveiligheid, …) te dekken.

 

  • Een fuifbrochure geeft organisatoren een goede handleiding op vlak van veiligheid, geluid, aanvraag-formulieren, alcoholgebruik, sluitingsuur en verzekeringen. Jeugdverenigingen kunnen binnenkort bij de gemeente ook handige fuifkoffers ontlenen. Een fuifkoffer bevat fluovestjes, zaklampen, preventiemateriaal alcohol en drugs, armbandjes voor -16 jarigen, noodverlichting, …  Daarnaast werd er ook een geluidsbegrenzer aangekocht waardoor het geluid tijdens een fuif beter onder controle blijft.

 

  • De gemeente Rotselaar zorgt in samenwerking met De Lijn  voor gratis nachtvervoer tussen Leuven en Aarschot. Meer dan 700 inwoners gebruiken de nachtbussen die door de gemeente wordt betaald. Het nachtvervoer is een veilige en comfortabele manier om uit te gaan en zorgt voor een goed alternatief voor de wagen of brommer. Ook de ouders van jongere feestvierders weten dit bijzonder te appreciëren: ze worden niet langer ingezet voor het vervoer en ze weten dat hun kinderen ‘s nachts veilig thuis geraken.

 

  • Vele jonge vrijwilligers zetten zich wekelijks in voor hun jeugdbeweging of jeugdhuis. Die inzet is van onschatbare waarde en bezorgt vele kinderen en jongeren de tijd van hun leven. De gemeente steunt het jeugdwerk door jeugdsubsidies (36.000 euro), maar ook door praktische ondersteuning (kampvervoer, werking, vorming). Zo werd er onlangs een cursus brandbestrijding voor jeugdwerkers georganiseerd en kocht de gemeente brandblussers en branddekens aan om de brandveiligheid in de jeugdlokalen te verzekeren.

 

  • Speelpleinwerking ‘De Schavuit’ is voor vele kinderen en ouders een vaste waarde. Tijdens de zomer- en paasvakantie genieten vele kinderen, onder leiding van gemotiveerde en gekwalificeerde monitoren, van een ontspannend en gevarieerd aanbod speelplezier. De gemeente investeert jaarlijks voor meer dan 30.000 euro in onze speelpleinwerking.

 

  • De jeugddienst organiseerde een speciale dank-bbq en stand-up-comedy avond om alle jongeren in de bloemetjes te zetten die zich de afgelopen zomer inzetten voor de Rotselaarse jeugd!

 

  • Dit jaar werd er door de Rotselaarse jeugdverenigingen een oudejaarsfuif georganiseerd voor de jongeren uit de omgeving. Er  werd een speciale feestbus ingelegd tussen Begijnendijk, Tremelo en Rotselaar. De gemeente en De Lijn zorgen elk jaar tijdens de oudejaarsnacht  voor gratis feestbussen tussen Aarschot, Wezemaal, Rotselaar, Werchter en Leuven.

 

Andere ideeën, voorstellen? Laat gerust weten!