Gemeente investeert in ‘De Rank’

De lente is in het land! Het is dan ook het ideale moment om de nieuwe tuin van ‘Het Rankje’ officieel in gebruik te nemen.

De gemeente Rotselaar investeert samen met de ouderraad van ‘De Rank’ een bedrag van 20.000 euro in de heraanleg van deze speelplaats. Daarbij gaat er speciale aandacht naar een mooie groenaanleg, de verfraaiing van de buitenruimte, een veilige infrastructuur en nieuwe, leuke speelelementen.

IMG_1192.jpg

De gemeente Rotselaar subsidieert dit project en schakelde voor de heraanleg ook de gemeentelijke Groendienst in. Hiermee investeert het gemeentebestuur maar liefst 17.000 euro in deze locatie. Ook de ouderraad van De Rank steunt de nieuwe tuin: financieel en met heel wat helpende handen.

We mogen dan ook terecht van een geslaagde samenwerking spreken.

DSC_9806.jpg

Zo realiseren we voor alle kinderen een leuke speelplaats waar ze naar hartenlust kunnen buitenspelen en ravotten. Want we weten allemaal hoe belangrijk het is dat de kinderen zich in de kinderopvang en tijdens de speeltijd eens goed kunnen uitleven.

De locatie aan de overzijde van school ‘De Rank’ (Aarschotsesteenweg 185) huisvest op de gelijkvloerse verdieping de Buitenschoolse Kinderopvang en op de eerste verdieping de beide klassen van de eerste leerjaren. De gemeenschappelijke tuin wordt samen gebruikt door de school en de kinderopvang.

IMG_1203.jpg

De gemeente Rotselaar huurt deze ruimte van de school en realiseert er kinderopvang voor en na schooltijd én in de vakantieperiodes. In opdracht van het gemeentebestuur organiseert Landelijke Kinderopvang er een kwalitatieve opvang voor meer dan 300 kinderen van ‘De Rank’.

Deze week investeert de gemeente Rotselaar bovendien nog eens bijkomend meer dan 2.300 euro in een goede toegangsbeveiliging van deze kinderopvang.

DSC_9803.jpg