Buitenspeeldag verwent kinderen van Rotselaar

De Buitenspeeldag bezorgt in Rotselaar aan honderden kinderen een fantastische namiddag vol spel, creativiteit en plezier. De diensten Jeugd en Sport bundelen voor de Buitenspeeldag hun krachten om een gevarieerd aanbod van leuke, creatieve en verrassende activiteiten te organiseren op het domein van Sportoase ‘De Toren’.

"Met dit initiatief investeren we 9.000 euro en stimuleert de gemeente Rotselaar onze kinderen om samen opnieuw het plezier van buiten spelen te ontdekken" zegt schepen voor Jeugd Jelle Wouters.

DSC_0020_0.jpg

Woensdag 13 april brak de zon door boven Sportoase 'De Toren' in Rotselaar en trokken massaal veel gezinnen naar de plezantste plaats van onze gemeente. Deze editie stond een bijzondere caravan in de kijker: ‘La Cantina Marina’, waar je naar hartenlust een hele namiddag kan knutselen. Nadien hebben tientallen kinderen hun kunstwerk tentoon gesteld in het enige échte Buitenspeeldag-openluchtmuseum, dit kan alleen in Rotselaar!

DSC_9972.jpg

Je kan niet bedenken wat je allemaal met potten, pannen, lepels en spatels kan doen. Muziek maken natuurlijk! Enter-T zorgde met de keuken-percussie voor stevige ritmes en een geweldige sfeer over het hele terrein.

Aandenken aan een superdag
Meer dan 1.000 inwoners kwamen af op dit leuke intitiatief. Voor alle aanwezigen zorgde de gemeente Rotselaar daarnaast ook voor een lekkere verrassing van Danone. Maar de kers op de taart waren de speciale glitter-tattoos, een origineel aandenken aan de Buitenspeeldag die je een week nadien nog steeds kon bewonderen!

DSC_9986.jpg

 

Daarnaast waren natuurlijk ook de talloze andere activiteiten enorm populair, maar liefst zes grote springkastelen, Circus-in-Beweging, gekke fietsen, dansvoorstellingen, kindergrime, haarkunstenaars en de voetbalinitiaties van Sportief Rotselaar.

DSC_9963.jpg


De hele dag werd in goede banen geleid door de enthousiaste animatoren van speelplein 'De Schavuit' en de zorgzame begeleiders van het Vlaamse Kruis. De vrijwilligers van Sportief Rotselaar verzorgden bovendien ook de catering en spijzen zo de kas van hun voetbalclub.

"Het is fantastisch om zovele gelukkige kinderen te zien. Ik hoor uit de vele positieve reacties dat iedereen zich geweldig goed amuseert. Terwijl de kinderen buiten kunnen spelen, genieten de papa's, mama's en grootouders samen in de zon op het terras. Een geslaagde start van de lente", vertelt een blije schepen voor Jeugd Jelle Wouters.
 

DSC_0042.jpg