Actie oordopjes met korting: groot succes!

De gemeente Rotselaar biedt kwalitatieve oordoppen op maat aan met een grote korting. De actie is een enorm succes: in totaal maakten meer dan 130 inwoners gebruik van deze unieke aanbieding! Dit initiatief kadert in een nieuwe campagne van de Rotselaarse jeugd- en preventiedienst om gehoorschade te voorkomen.

 Met eindejaar biedt de gemeente Rotselaar kwalitatieve oordoppen aan voor 75 euro in plaats van 130 euro. Deze oordoppen worden op maat gemaakt en bieden dus een goede bescherming. Zo kan je comfortabel en zorgeloos genieten van muziek tijdens concerten, optredens, fuiven, …

DSC_6021.JPG

De succesvolle actiedag in Sportoase ‘De Toren’ zorgde voor een leuke mix met nuttige infostands, persoonlijke geluidstesten en sterke dj-sets 's avonds. In totaal kwamen op één dag meer dan 130 inwoners langs voor deze unieke aanbieding!

“Met deze actie geven we een korting van maar liefst 55 euro voor een set op maat gemaakte oordoppen. Zo willen we onze inwoners stimuleren om zich te beschermen tegen gehoorschade. Zeker jongeren worden soms afgeschrikt van de prijs voor een set oordoppen”, aldus schepen van Jeugd Jelle Wouters.

DSC_6013.JPG

De speciale prijs tijdens deze actie is mogelijk dankzij een samenwerking met hoorcentrum Amplifon. Bovendien geeft ook de Rotselaarse jeugddienst een bijkomende subsidie. Ook de CM zorgt voor een promotie met een extra korting voor leden die aan deze actie deelnemen.

Er werd trouwens aan alles gedacht: hoorcentrum Amplifon verhuist speciaal voor deze actie naar onze gemeente. Zo kunnen alle metingen hier gebeuren en krijgen alle deelnemers de levering nadien ook in Rotselaar aangeboden.

DSC_6016.JPG

Naar schatting 20% van de jongeren loopt gehoorschade op door blootstelling aan lawaai. De Jeugdraad van Rotselaar plaatste het thema dit najaar dan ook hoog op de agenda. De jeugddienst en preventiedienst lanceren nu een campagne om de inwoners te verwittigen voor het gevaar van gehoorschade.

De Jeugddienst biedt vanaf nu ook oordoppen voor eenmalig gebruik aan in de fuifbox. Zo kunnen de jeugdverenigingen en -huizen bij de organisatie van hun fuif gratis wegwerpoordoppen aanbieden.