De burgemeester trouwt!

In Rotselaar is burgemeester Dirk Claes gisteravond in het huwelijksbootje gestapt met Ann Ceulemans. Eerste schepen en Claes' poulain Jelle Wouters leidde de druk bijgewoonde ceremonie met verve. 

De trouwzaal van het Rotselaarse Cultuurcentrum De Mena was gisteravond te klein voor de huwelijksplechtigheid van burgemeester Dirk Claes en Ann Ceulemans.

Naast de familie waren enorm veel personeelsleden, raadsleden en ereschepenen Trouw Dirk Claes 15-1.jpgaanwezig, maar ook de gouverneur, verschillende gedeputeerden en 20 collega-burgemeesters uit de regio.

Het was eerste schepen, en gedoodverfd kandidaat-opvolger voor het burgemeesterschap Jelle Wouters die het burgerlijke huwelijk van het stralende paar voltrok.

Het huwelijk volgt bijna zes jaar na het plotse overlijden van Claes' eerste echtgenote. Griet overleed in november 2009 op 48-jarige leeftijd totaal onverwacht aan een hartfalen.

Van het gemeentepersoneel kreeg de burgemeester een wielertruitje met de opschrift 'Proficiat kopman!' en de initialen AC/DC, verwijzend naar beider namen. De receptie na afloop vond plaats op het dakterras van De Mena.

Zaterdag volgt er nog een katholieke huwelijksplechtigheid in de mooie tuin van de pastorie van Claes' hometown Wezemaal. Aansluitend is daar ook een groots volksfeest.Trouw Dirk Claes 14.jpg

Het koppel nodigde voor die 'trouwproeverij' alle inwoners van Rotselaar en haar deelgemeenten uit.

"Omdat we niemand over het hoofd wilden zien, dropten we in alle de 7.500 brievenbussen van de gemeente een uitnodiging. Hoeveel gasten we verwachten? Zo'n 3.000 gasten hebben zich ingeschreven", lacht de populaire burgervader.

Geschenken willen de twee zaterdag liever niet ontvangen. Wie wil, mag vrijblijvend storten voor een goed doel: de vzw De Mantel dat in Wezemaal een nieuw woonzorgcentrum voor mensen met een beperking opent.


BRON
HLN, Sven Ponsaerts, 21 augustus 2015 - foto's Sven Ponsaerts