Meer bussen voor Werchter en Rotselaar

Een nieuwe snelbus zorgt voor 16 extra ritten tussen Werchter - Rotselaar en Leuven en ook in het weekend wordt het openbaar vervoer drastisch versterkt.

CD&V Rotselaar vroeg en kreeg van De Lijn een sterke uitbreiding van het aantal busverbindingen.
Na meer treinen voor het station in Wezemaal ontvangt ook Rotselaar en Werchter nu een fikse verbetering van het openbaar vervoer.

In Rotselaar is een kwalitatief en betrouwbaar openbaar vervoer een prioriteit. Een nieuwe snelbus, tussen Tremelo en Leuven, biedt 2 extra lijnen in de spits.

Dit in beide richtingen en zowel ’s morgens als ’s avonds. Dit zorgt op weekdagen voor maar liefst 16 extra ritten tussen Werchter,  Rotselaar en Leuven.

Snelbussen
Een extra pluspunt is dat het gaat om snelbussen.  Ze stoppen enkel aan de bushaltes in Werchter en Rotselaar en rijden dan in één keer door naar Leuven. Nog nooit was je in onze gemeente zo snel met de bus op je bestemming!

De bestaande dienstregeling van lijn 333 (Werchter – Rotselaar – Leuven) blijft in de week behouden: elk uur een bus van en naar Leuven. Samen met de nieuwe ritten (lijn 433) zal er dus een volledig aanbod zijn van twaalf ritten tussen 6u en 9u ’s morgens en twaalf ritten tussen 16u en 18u.

Dienstverlening op zaterdag verdubbelt
Bovendien zal er ook op zaterdag nog vlotter naar Leuven worden gependeld. Lijn 333 én lijn 335 (Aarschot – Wezemaal – Rotselaar – Leuven) levert vanaf nu elk uur een bus in beide richtingen. Dit betekent maar liefst een verdubbeling van het aanbod op zaterdag!

Door de goede spreiding van deze buslijnen rijdt er vanaf Rotselaar dorp om het half uur bus van en naar Leuven.

Meer comfort voor reiziger
De nieuwe initiatieven zorgen voor een enorme verbetering van de capaciteit.  Dankzij deze extra verbindingen neemt de frequentie, maar ook het comfort van de reiziger sterk toe. Natuurlijk blijven ook de nachtbussen op vrijdag en zaterdag tot 3 uur ’s nachts behouden!

Het schepencollege van Rotselaar dankt De Lijn voor de goede samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat nu een pak meer inwoners uit Werchter en Rotselaar de bus zullen nemen: naar het werk, het studentenkot,  het station of om te gaan winkelen.