Nieuw schooljaar

Bij de start van het nieuwe schooljaar werden de kinderen en leerkrachten van school Werchter verrast door de nieuwe octopuspalen en een nieuw elektronisch snelheidsbord. Deze opvallende initiatieven maken de schoolomgeving duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. De Ouderraad nam het initiatief voor deze goede samenwerking met de gemeente Rotselaar en de provincie Vlaams-Brabant.

Eerder werd ook de schoolomgeving van scholen De Klinker, de Rank en Rotselaar-Heikant vernieuwd en veiliger ingericht. Binnenkort volgen ook de gemeentescholen van Wezemaal en Rotselaar.

De gemeente Rotselaar biedt trouwens alle scholen de nieuwe schoolroutekaart aan. Deze speciale kaart geeft een handig overzicht van alle trage wegen en veilige routes naar de school. Zo worden de kinderen en ouders gestimuleerd om te voet of met de fiets naar school te gaan: veilig én gezond!

Daarnaast keurde de Gemeenteraad zopas de eerste officiële fietsstraat in de gemeente goed. Deze komt er, op voorstel van de Ouderraad, aan de school in Rotselaar-Heikant. In fietsstraten staat de zwakke weggebruiker centraal. Auto’s hebben natuurlijk toegang, maar mogen er de fietsers niet inhalen. De snelheid is er ook beperkt tot 30 km / uur.

Recent zijn ook de grote werken in de Buitenschoolse Kinderopvang in Werchter gerealiseerd. De nieuwe infrastructuur garandeert meer comfort en veiligheid in een energiezuinig gebouw. Binnenkort zal er ook een nieuwe brandtrap, langs de buitenzijde van het gebouw, worden bijgeplaatst.