Bedankt vrijwilligers!

Tientallen jongeren zetten zich tijdens het jaar in voor de jeugdbeweging, jeugdhuis of speelplein ‘De Schavuit’. Ze besteden vele vrije uren en vakantiedagen aan het organiseren van spelnamiddagen, fuiven, kampen of andere activiteiten voor de kinderen en jongeren van Rotselaar. Zo trokken er deze zomer vanuit Rotselaar maar liefst 600 leden en 100 leid(st)ers op kamp.

De jeugdhuizen organiseerden dan weer succesvolle festivals zoals ‘Den Boom’ (JH Floere Bloes) en Mena Open Air (JH Mena). Speelplein ‘De Schavuit’ ontving deze vakantieperiode meer dan 400 kinderen met een team van 45 (hoofd)animatoren voor een programma vol spel en plezier.

Schepen Jelle Wouters blikt, als Schepen voor Jeugd, terug op een geslaagd werkjaar. Op vlak van jeugdbeleid werd er in samenwerking met de Jeugdraad heel wat gerealiseerd. Een korte terugblik met de top 10 van de belangrijkste en meest succesvolle projecten!

 1. Podiumvlees
  Succesvolle talentenjacht met tientallen inzendingen van eigen bodem
 2. Dag van de Jeugdraad
  Teambuilding en workshops voor de Rotselaarse adviesraad
 3. Buitenspeeldag
  Duizenden gezinnen genoten van een namiddag sport & spel aan Sportoase ‘De Toren’
 4. Renteloze lening
  50.000 euro voor de nieuwbouw van Scouts Heikant
 5. New Year’s Eve
  Jeugdhuizen Mena en Floere Bloes sloegen de handen in elkaar en organiseerde een zeer geslaagde oudejaarsavond voor de jeugd van Rotselaar en omstreken.
 6. Rotselaar Feest
  Onze inwoners genoten van optredens met Milc Inc, Sven Ornelis, … en als afsluiter een prachtig vuurwerk aan domein ‘Ter Heide’
 7. Repititie-ruimte
  Betaalbare repetitie-lokalen voor aanstormend talent van eigen bodem
 8. Jeugdraad Kermis
  Honderden kinderen kwamen met een gouden ticket naar de Plas. Alle jeugdverenigingen en jeugdhuizen zorgden voor gratis attracties en fun op het strand.
 9. Kampenbrochure
  Rotselaar Kampvriendelijke gemeente! Verenigingen (kampen en weekends) goed en kwalitatief ontvangen in onze gemeente: sfeer in het dorp, handelaars verdienen bij, verhuur jeugdverblijven stijgt = meer inkomsten voor onze verenigingen.
 10. Fuifzaal
  De Jeugdraad zette Sportoase onder druk om de gsm- en internet-verbinding in Sportoase ‘De Toren’ te verbeteren. Met resultaat! Er kwam een nieuwe gsm-mast aan de sporthal en binnen wordt nu ook gratis WiFi aangeboden.