Kampvriendelijke gemeente

Rotselaar geeft sinds kort een kampbrochure aan jeugdverenigingen die onze gemeente bezoeken. De brochure bundelt tal van tips en interessante weetjes voor een schitterend kamp of weekend. Jaarlijks komen in Rotselaar in de zomer meer dan 20 groepen op kamp. Ook voor de weekends zakken heel wat jeugdverenigingen af naar onze gemeente.

De nieuwe kampbrochure geeft een handig overzicht van alle beschikbare terreinen die voor kampen of weekends worden verhuurd. De verenigingen van Rotselaar staan bekend voor hun uitstekend ingerichte lokalen en de prachtige terreinen.

Verenigingen die in Rotselaar op bezoek komen, vinden in de kampbrochure de interessantste dagactiviteiten en toeristische troeven uit de omgeving. Ook de gratis toegangs-kaarten voor een bezoek aan recreatiedomein Ter Heide en een verfrissende duik in de Plas zitten al meteen mee in de map. Net zoals een toelating voor het organiseren van een kampvuur.

In de nieuwe kampbrochure vindt elke bezoeker informatie gebundeld: over (jeugd)activiteiten in de gemeente en de dichtst bijgelegen handelaars, speelpleinen, recreatiedomeinen, bushaltes en treinstations. Ook bij noodgevallen is deze map handig met directe contactinfo en locaties voor dokters, wijkkantoor politie, tandartsen, apothekers of spoedgevallen.

Ook de afspraken over milieu, kampvuren en het vermijden van overlast voor de buurtbewoners worden uitgelegd in deze kampbrochure. De jeugddienst staat ook in de zomer paraat om bezoekende kampen wegwijs te maken in Rotselaar!

Eind juni trokken verschillende nationale jeugdverenigingen aan de alarmbel. In Vlaanderen maakt de administratieve overlast het steeds moeilijker om nog kampen te organiseren. Rotselaar neemt het voortouw om dit te veranderen.

Met deze nieuwe kampbrochure worden onze gasten warm ontvangen. Bovendien zet de jeugddienst van Rotselaar de terreinen van onze jeugdverenigingen in de kijker als prachtige kamp- en weekendlocaties. Rotselaar Kampvriendelijke gemeente!