Provincie Vlaams-Brabant

Nieuw Vlaams regeerakkoord

CD&V houdt woord: het nieuwe Vlaamse regeerakkoord realiseert het programma van de Vlaamse christen-democraten. CD&V ziet met dit akkoord veel kansen om haar ambitie waar te maken: een sterker Vlaanderen in een sterker land, via de combinatie van economische groei én sociale vooruitgang. CD&V kiest er voor om gezinnen, verenigingen en bedrijven te versterken. Versterken wie vooruit wil, meetrekken wie niet mee kan.

omslagfoto_congres_website.jpg

VK2014

Hartelijk dank voor uw steun bij de verkiezingen 2014.
CD&V scoort goed en behaalt het vooropgestelde doel. In de provincie Vlaams-Brabant behoudt CD&V haar 8 zetels in de Kamer, hetdanku_0.jpg Vlaams en Europees Parlement.

CD&V: "Als eerste opvolger scoort nieuwkomer Jelle Wouters met zijn 6.735 voorkeurstemmen uitstekend. Hij behaalt de beste score van alle opvolgers over alle lijsten voor het Vlaams Parlement. Ook in Rotselaar scoort Schepen Jelle Wouters het meeste voorkeurstemmen van alle kandidaten".

Politiek is een ploegsport. Dank aan het sterke CD&V-team en de vele gemotiveerde sympathisanten! Meer info: verkiezingen2014.belgium.be

3D-plan Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant heeft vele troeven en ook specifieke noden. Een beleid op maat is hoogst nodig. Daarom schuift CD&V Vlaams-Brabant een 3D-plan naar voor dat specifiek gericht is op de inwoners van deze mooie provincie.

CD&V durft keuzes maken en daarin investeren. Duurzaam, doelgericht en duidelijk. Het 3D-plan is opgebouwd rond 3 centrale pijlers: wonen, werken én leven.

10346750_10152389904626206_342563024_n.jpg

Onze Vlaams-Brabantse lijsttrekkers Koen Geens, Marianne Thyssen en Peter Van Rompuy presenteren u dit 3D-plan met de concrete en vernieuwende initiatieven op vlak van Mobiliteit - Economie - Veiligheid - Welzijn - Milieu & Wonen.

 

 

CD&V stelt kieslijsten voor

HetLaatsteNieuws_logo.jpg

1535460_481346518636922_434084111_n_1.jpgIn de aanloop naar de verkiezingen van 25 mei trokken zo'n 300 CD&V-leden van Vlaams-Brabant naar de auditoria in de Parkstraat voor de voorstelling van de kieslijsten.

Koen Geens trekt de lijst voor de Kamer van Volksvertegen-woordigers en Leuvense schepen Els Van Hoof is eerste opvolger. Voor het Vlaams Parlement trekken de twee Leuvenaars Peter Van Rompuy en Karin Brouwers de lijst. Daar is de eerste opvolger de 28-jarige Jelle Wouters uit Rotselaar.

Bron: HLN, KCL

Dirk Claes voltijds burgemeester

Rotselaar -  Dirk Claes, fractievoorzitter in de Senaat (CD&V), stopt met de nationale politiek. 2e1ca55468.jpgDat stelt Claes, naar aanleiding van de lijstvorming bij CD&V in Vlaams-Brabant.

'Na de verkiezingen van 25 mei word ik opnieuw voltijds burgemeester van Rotselaar', zegt Claes.

'Voor de nationale politiek hoop ik dat mijn dorpsgenoot Jelle Wouters in mijn voetsporen kan treden.'

Claes was elf jaar volksvertegenwoordiger en senator. Hij is sinds 1995 burgemeester van Rotselaar.

Bron: Het Nieuwsblad, GGH

CD&V keurt modellijsten goed

Lijstrekkers.jpgMinister Koen Geens (Kamer van Volksvertegen-woordigers) en Peter Van Rompuy (Vlaams Parlement) zijn door CD&V aangeduid als lijsttrekkers in Vlaams-Brabant.

Eerder was Marianne Thyssen al aangewezen als lijsttrekker voor het Europees Parlement.

We hechten veel belang aan de nodige knowhow door te kiezen voor onze sterke parlementairen, zegt provinciaal CD&V-voorzitter Tom De Saegher. "En we halen ook vers bloed binnen: Jelle Wouters bijvoorbeeld als eerste opvolger voor het Vlaams parlement en Eerste Schepen in Rotselaar."

 

Actie: vlot verkeer

CD&V-politici uit de regio trokken gisterochtend met hun fileidee-bus naar de carpoolparking in Rotselaar.
Ze verzamelden er bij een kop koffie en koffiekoek onder de filerijders ideeën om het fileprobleem in de regio te verlichten.

img5785.jpg

Provincie Vlaams-Brabant

Provincie_3.jpg

Vlaams-Brabant - Er is een akkoord over de provinciale coalitievorming.
CD&V gaat (samen met coalitiepartners Open VLD en SP.a en Groen) voor een nieuw, positief project voor de provincie. De partijen beschikken over een ruime meerderheid binnen de nieuwe provincieraad.

Pagina's