CD&V keurt modellijsten goed

Het provinciale bestuur van CD&V Vlaams-Brabant heeft de eerste kandidaten aangeduid voor de federale en Vlaamse verkiezingen. Zo komen de twee lijsttrekkers uit het Leuvense: Peter Van Rompuy, momenteel gemeenteraadslid in Leuven, staat bovenaan de Vlaamse lijst. Minister Geens uit Huldenberg trekt de federale lijst.

Lijstrekkers_0.jpgDaarnaast kregen ook twee Leuvense schepenen, Karin Brouwers - die zich momenteel op het lokale niveau laat vervangen vanwege haar zitje in het Vlaams parlement - en Els Van Hoof een mooie plek.

Brouwers gaat als tweede effectieve op de Vlaamse lijst duidelijk voor een nieuwe ambtstermijn als Vlaams volksvertegen- woordigster. Van Hoof wordt eerste opvolger voor de Kamer.

"We hechten veel belang aan de nodige knowhow door te kiezen voor parlementairen zoals Karin Brouwers", zegt provinciaal voorzitter Tom De Saegher.

"We proberen ook vers bloed binnen te halen. Jelle Wouters bijvoorbeeld (eerste opvolger voor het Vlaams parlement), eerste schepen in Rotselaar."

"Uiteraard betreuren we dat uittredend parlementslid Carl Devlies geen kandidaat meer is. Toch zijn we ervan overtuigd dat hij ook in de toekomst als eerste Leuvense schepen nog een grote rol voor CD&V zal spelen."

BRON: HLN, 9 januari 2014, KBH

 

________________________________________


CD&V KEURT MODELLIJSTEN GOED

Het provinciaal bestuur van CD&V in Vlaams-Brabant heeft dinsdagavond de modellijsten goedgekeurd voor de verkiezingen voor de Kamer en het Vlaams parlement van 25 mei.

De kopplaats op de Kamerlijst wordt ingenomen door minister van Financiën Koen Geens. Op de tweede en derde plaats staan Kamerlid Sonja Becq en Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy, terwijl de eerste opvolgersplaats naar senator Els Van Hoof gaat.

Op de Vlaamse lijst is Vlaams parlementslid Peter Van Rompuy lijsttrekker. Op de tweede plaats staat Vlaams parlementslid Karin Brouwers, terwijl de derde en vierde plaats naar de voormalige Kamerleden Michel Doomst en Katrien Partyka gaan. Eerste opvolger voor het Vlaams parlement is Jelle Wouters, de eerste schepen in Rotselaar.

BRON: Belga