Wezemaalse Wijnfeesten

Op zaterdag 30 augustus 2014 werden de Wezemaalse Wijnfeesten voor de elfde keer op rij georganiseerd. Daarmee wordt een succesvolle traditie uit de eerste helft van de 19e eeuw verder gezet. Wezemaal was 633069044934696250.jpgook al in die periode gekend als wijndorp. Niet minder dan 32 ha wijngaarden sierden toen de zuidflank van de Wijngaardberg.

In 1999 werden er terug wijngaarden aangelegd op de Wijngaardberg door de vzw Steenen Muur. Deze lekkere, frisse wijnen kan u proeven in de wijnkelder onder het oud gemeentehuis van Wezemaal.

Tijdens de wijnfeesten wordt er niet alleen Wezemaalse wijn aangeboden maar worden tevens alle professionele Hagelandse wijnboeren uitgenodigd met een eigen wijnstand.

Zoals dat op de meeste wijnfeesten het geval is koopt men bij aanvang een fraai wijnglas . Hier is het glas versierd met het embleem van de Wezemaalse wijnfeesten.

Het Bezoekerscentrum van de Hagelandse Wijn is het vertrekpunt van de wijntocht. Je ontdekt er waarom het mogelijk  is dat in de verrassend mooie streek van 635128534463187008.jpgWezemaal, met succes aan wijnteelt kan worden gedaan.

De Hagelandse wijn werd al meerdere keren uitgeroepen tot de beste Belgische wijn. Om de Hagelandse wijnboeren te ondersteunen en de wijn van het Hageland op de kaart te krijgen, werd het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn geopend.

Het bezoekerscentrum is ingericht in een prachtig gerestaureerd, negentiende-eeuws, neo-gotisch gebouw,  in de dorpskom van Wezemaal. Langs de monumentale trap kom in de gewelfde wijnkelder ‘In den Steenen Muur’.

Meer info: www.rotselaar.be/toerisme